UMK hos oss vid vårens Caféträff

augusti 28, 2022 17:08:17 Lennart Johansson
Våra caféträffar har varit med föreläsare av skiftande karaktär men i och med majträffen i tisdags inleddes en variant som antagligen kommer att fortleva: ”Presentation av en Idrottsförening i kommunen”.

Först på plan blev Ulricehamns Motorklubb, UMK, och dess kassör Stig Klemetz. Han redogjorde på ett intressant och initierat sätt för klubbens verksamhet sedan starten 1926. Efter föredraget ställer man sig frågan om inte UMK är kommunens framgångsrikaste idrottsförening vad gäller arrangemang och nationella / internationella framgångar (UIF kanske också aspirerar?)

   Man har arrangerat tre VM-deltävlingar i motocross, många SM och ytterligare diverse tävlingar med månghövdad publik. Resultatmässigt finns även framgångar i flera motordiscipliner och här sticker väl Uno Palm ut. Verksamheten har verkligen varit bred eller vad sägs om följande: backtävlingar (Kråkebo, Härstorp) jordbanetävlingar/speedway, isbanetävlingar, motocross, enduro, fokrace och bilsport i diverse andra varianter, roadracing, turistbåtrace, lådbilsrally och gräsklipparrace!!

Kvällen innehöll även filmer från tävlingar-anno dazumal. Den äldsta från 1931.

 

   Tidigare  WI-tidningar