IDROTTSCAFÉ IGEN – ÄNTLIGEN

augusti 28, 2022 17:08:16 Lennart Johansson
Förra gången var i februari 2020!! Trots stora mängder snö och Omicron så hade fler än 30 medlemmar slutit upp.

Tanken var att Janne Åberg (styrelseledamot i Westgöta IHS och målvakt i IFK Göteborg på 60-talet) skulle deltaga men som säkerhetsansvarig i Skövde AIK fick han ägna sig åt ”Superettakval” just denna kväll.

Håkan lyckades i stället få Lena Matthijs att ställa upp som ”föredragshållare” med kort varsel. Lena, som ju är erfaren i gebitet, valde två teman ur sin digra ”repertoar”.

Hon inledde med, att som ordf. i KFUM U-hamn, prata kring bekymret att få ungdomar att stanna kvar inom idrotten. Många slutar i tidiga (11,12, 13) år. KFUM kände av problemet men bekymret gäller ju tyvärr de flesta idrotter. Hon belyste även bekymret med det ideella ledarskapet.

Som ”avdelning 2” berättade hon lite om ett integrationsprojekt -Street Games- som dottern Tilda var engagerad i inom SISU i Göteborg. Man utbildar unga, 15-20 år, ledare som sedan verkar i ”problemområden” och försöker få in ungdomar i etablerade idrottsföreningar.

Vid efterföljande frågestund kom man, av förklarliga skäl, in på polisarbetet. Här berördes huliganer, vattenkanoner, villkorstrappa bl.a. Att Lenas anförande var uppskattat var många överens om vid efterföljande kaffe med macka. Tre skinkor lottades också ut under kvällen.

 

   Tidigare  WI-tidningar