Första medlemsmötet var välbesökt

augusti 27, 2022 13:08:16 Lennart Johansson

Här snackas det idrottsminnen ”så det osar om det”

Första medlemsmötet med Ulricehamns idrottshistoriska sällskap        UIHS

Den 23 maj hade föreningen sitt första medlemsmöte i UIF-stugan med ca 30 pratglada medlemmar.  Föreningens ordförande Håkan Kannius höll i trådarna och pratade om vikten av föreningens ändamål och förutsättningar.
Ett prioriterat arbete är att hitta en lokal där man kan samla idrottsminne från föreningar och privatpersoner över hela kommunen och framöver få möjlighet att  kunna göra en permanent utställning.  Föreningen söker nu efter lämplig lokal och tar gärna emot förslag och har du idéer så hör av dig till Håkan.
Ett annat arbete som startade denna kväll var att inventera föreningarna i kommunen, både de som finns idag men framförallt de som har funnits och dess historia.
Här kan alla hjälpa till föreningen tar gärna emot tips.

Det blir många härliga historier och anekdoter från idrottslivet i Ulricehamn en kväll som denna, både personliga som allmänna. Det konstaterade snabbt, att när det diskuterades om olika föreläsare, som kan pata om Ulricehamns föreningshistoria, så fanns de i stort sett 25 personer i lokalen som skulle kunna prata om detta en hel kväll och det är härligt att få lyssna till all den härliga historieskatt som finns i denna föreningen. Fler medlemmar hoppas föreningen att vi blir. Vill du vara med och ta del av och dela med dig av denna historia är du välkommen.
I dag är vi ca 60-70 medlemmar och det finns naturligtvis utrymme för många fler.

 

   Tidigare  WI-tidningar