Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Embryot till Gällstads Allmänna Idrottssällskap"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Embryot till Gällstads Allmänna Idrottssällskap


Utdrag ur en intervju med Helgo Ekdahl.

-        1946 hade vi kommit igång med lite fotboll och vi höll till på Reinhold Svenssons tegar. Vi skramlade ihop ett lag, mest pojkar från fabriken (AB Henrik Gustafsson) och jag minns att vi spelade (en match) mot Säm. Vi fick avsluta matchen i förtid då den enda boll vi hade gick sönder. Planen var inte så stor, så vi hade nog inte fullt lag, men detta var begynnelsen av GAIS.
En episod jag minns var när man hade skramlat ihop ett lag uppe i Boarp och vi spelade mot dem på en stubbalycka borta vid Frötorpet (Fröatorpet). När Boarp gjorde en utspark tog bollen i en stubbe och studsade tillbaka in i eget mål. (Jfr Lassalyckan idag). Boarp ville inte räkna det som mål, men det tyckte vi. Då sprang en av deras spelare hem och grät.
Så småningom erbjöds grabbarna en klövervall på Berga gård av den stora arbetsgivaren i Gällstad, Henrik Gustafsson, och detta kom att bli Bergavallen, GAIS första hemmaplan. Än i dag kan man se ”spåren” efter planen, om man vet var man ska leta. Den ligger en chip ifrån väg 157 vid krönet av backen upp mot Ulricehamn.

 Lars-Erik Göthager

 Skriv ett nytt inlägg i gästboken

 Välkommen som medlem i vårt nystartade sällskap.
Som medlem,
förutom den trevliga gemenskapen,
får du fyra nummer per år av den fina WI-tidningen. 
Här kan du se tidigare utgåvor av tidningen.

Medlemsavgiften är 150 kr och betalas via BG 858-9657 eller Swish 123 215 55 05

Även idrottsföreningar kan bli medlemmar - avgiften är då 300:-

 Besök sedan 190621

Postadress:
Ulricehamns Idrottshistoriska Sällskap
Djäknevägen 9
523 33 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: +46707753112
E-post: hakan.kannius@gmail....

Se all info